Magyarország

2011.01.20. 13:18

Zéró tolerancia Jász-Nagykun-Szolnok megye útjain

<p>Zéro toleranciát, több traffipaxot, nagyobb szigort ígér a közlekedési ellenőrzéseknél a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.</p>

A megyében 2010-ben 32-en haltak meg az utakon. Ez egyébként kevesebb, mint egy évvel korábban - tájékoztatott csütörtökön a főkapitányság.

Farkas József főkapitány csütörtökön arról tájékoztatott, hogy bár javult a baleseti statisztika 2010-ben a megyében, az ittasan okozott balesetek szempontjából a 6. helyen áll Jász-Nagykun-Szolnok megye. A legtöbb balesetet gyorshajtók okozzák, de sok a kerékpárosok által okozott balesetek száma is, minden ötödik karambol miattuk történt. Farkas József megyei főkapitány elmondta: 2010-ben 13-mal kevesebben haltak meg az utakon , mint egy évvel korábban, összesen 32 halálos baleset volt. A legtöbb halálos baleset lakott területen kívül, ősszel, leggyakrabban péntekenként történt.

Farkas József szavai szerint 2011-ben véget ér a " buksi simogatás", a főkapitány zéró toleranciát hirdetett, kiemelt figyelmet kap majd a Jászság, ahol rendkívül sok a gyorshajtó. Fix és mobil sebességmérőből is többet telepítenek, mint a korábbi években, és minden esetben szigorúan szankcionálják a szabálysértőket.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!