Magyarország

2011.02.11. 19:28

Az NFM műszaki felülvizsgálatot indít az M6-oson

<p>A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) érintett államtitkárságai haladéktalanul megkezdik az M6-os/M60 autópálya Szekszárd-Bóly-Pécs közötti szakaszának teljes műszaki felülvizsgálatát.</p>

Az autópálya alagútjaiban repedést találtak, emiatt pénteken délelőtt a Pécs felé, délután a Budapest felé vezető oldalt zárták le a közlekedés elől. Az NFM emellett bekérte a pályát működtető koncessziós társaságtól a koncessziós szerződés szerint benyújtandó jelentést az M6 alagútjaiban történtekről.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, repedéseket találtak az M6-os/M60-as autópálya alagútláncán. Az átvizsgálás idejére délelőtt a Pécs felé vezető oldalon nem lehetett közlekedni, azután a Budapest felé vezető oldalt zárták le. A Mecsek Autópálya Koncessziós Zrt. szerint a javítást a tervek szerint még a napokban elvégzik. Az alagutakat rendszeresen ellenőrzik, így bukkantak rá a "sérülésre" csütörtökön, a kora esti órákban. Az előzetes vizsgálatok szerint a repedések lokális jellegűek és kizárólag az alagút bevezető szakaszát érintik.

Az NFM az eset kapcsán pénteken este azt közölte: a tárca bekérte a koncessziós társaságtól a koncessziós szerződés szerint benyújtandó jelentést az M6 alagútjaiban történtekről. Az előzetes egyeztetések és a helyszíni jegyzőkönyv alapján a hibák elhárítása tart, a közlekedésbiztonsági kockázatok kizárása után a forgalom újraindulhat. A hibák kijavítása a koncessziós társaság kötelessége, költségeit a magánpartner viseli.

A szaktárca érintett államtitkárságai haladéktalanul megkezdik az M6/M60 Szekszárd-Bóly-Pécs közötti szakaszának teljes műszaki felülvizsgálatát, kiemelt figyelemmel az alagutak műszaki állapotára és a jelenlegi hibák okaira. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az állam koncessziós szerződésben foglalt jogait maradéktalanul érvényesíteni kívánja, az útlezárás következményeit a rendelkezésre állási díjban érvényesíti - áll a közleményben.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!