Magyarország

2011.02.27. 15:13

Délután 5 óra után érkezhet a líbiai magyarokat kimenekítő különgép

<p>Várhatóan délután 5 óra után száll le a Líbiából hazatérő magyar állampolgárokat szállító Malév charterjárat - értesült a Független Hírügynökség tudósítója a Ferihegyi repülőtéren.</p>

Azt egyelőre nem tudni, hányan utaznak a géppel, amely a magyarokon kívül más uniós országok állampolgárait is szállítja. A rokonok, ismerősök a hazatérőkkel nem a repülőtéren találkozhatnak, mert az utasokat a betonról egyenesen a Terrorelhárító Központ kőbányai, Zách utcai bázisára viszik és ott léptetik be őket Magyarországra.

A Líbiából hazatérni kívánó magyar állampolgárokért vasárnap délelőtt indult el a Malév charterjárata. Pintér Sándor belügyminiszter még csütörtökön, Brüsszelben jelentette be, hogy tudomása szerint 50-60 magyar állampolgár tartózkodik Líbiában, s értük különrepülőt küld a kormány. Azóta a Terrorelhárító Központ vette át a Líbiában rekedt magyarok kimentését célzó akció irányítását.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!