Magyarország

2011.02.28. 20:38

LMP: Roma fiatalokat a fegyveres testületekbe!

<p>Az LMP szerint a fegyveres testületeknek élen kell járnia a romák társadalmi integrációjának elősegítésében. A nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy a hadsereg esélyt és kiugrási lehetőséget tud biztosítani hátrányos helyzetű társadalmi csoportok tagjainak - áll a párt közleményében.</p>

Dorosz Dávid országgyűlési képviselő hétfői parlamenti felszólalásában hangsúlyozta, hogy a sikeres, kötelességeit megbízhatón teljesítő roma származású katonák reményt adhatnak a mélyszegénységben élő fiataloknak. Az elmúlt években a Honvédelmi Minisztérium szervezetében megjelent az ezekkel a kérdésekkel foglalkozó romaügyi szakreferens, és néhány jó irányban mutató kezdeményezés is felbukkant, mondta Dorosz, hozzátéve, hogy a kormányváltás után azonban ezek egyike, a roma fiatalok pályára állító tábora elmaradt.

Az LMP-s képviselő ezért a roma fiatalokat fegyveres szolgálatra előkészítő tábor ismételt megrendezését sürgette, és egyben azt kérte a honvédelmi minisztertől, hogy további konkrét intézkedésekkel segítsék a hátrányos helyzetű fiatalok társadalmi integrációját. Ehhez az ökopárt felajánlja tapasztalatait és segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!