Magyarország

2011.02.11. 18:03

Török: A fideszes politikusok dőzsölnek, a lakosság elszegényedik

<p>A kormányváltás után a miniszterek és az eddig soha nem látott számú új államtitkár eszközbeszerzésére 1,5 milliárd forintot költöttek el.</p>

A kormánytagok egyre nagyobb luxusban élnek, miközben a másik oldalon azt látni, hogy egyre több a munkanélküli, de akinek van állása, a kormány új adópolitikája miatt azt is havonta 5-6 ezer forinttal kevesebbet visz haza - közölte pénteken Török Zsolt, az MSZP szóvivője.

Soha ennyi államtitkár nem dolgozott a kormányban, a miniszterekkel együtt összesen 107 tagú a kabinet - mondta Török Zsolt. Az új kormánytagok mobiljára, autóira, bútoraira, eszközeire a költségvetésből tavaly nyáron 1,5 milliárd forintot költöttek el. Ráadásul ők a kedvezményezettjei a Fidesz új adórendszerének, hiszen az új adókulcsnak köszönhetően 200-300 ezer forinttal többet keresnek havonta. Az ellenzéki politikus közölte: kormánypárti politikusok luxusutazásokra is járnak, legutóbb 18-an vettek részt egy klímakonferencián, amelyet egy mexikói luxus üdülőhelyen tartottak. Az út összesen 28 millió forintba került. A szóvivő emlékeztetett arra is: a Fidesz frakcióvezetője, Lázár János 30 millió forintot érő luxus autóval járt, amelyből alig van másik az országban.

Eközben egyre nagyobb az elszegényedés, és a legfrissebb adatok szerint januárban egy hónap alatt 93 ezerrel nőtt az álláskeresők száma - mondta Török Zsolt. Hozzátette: sok jóra nem számíthatnak, hiszen Orbán Viktor kormányfő korábban közölte, vége a munkanélkülieknek járó hosszú távú jóléti juttatások korának. Az állástalanok már a közmunkaprogramra sem támaszkodhatnak, hiszen a Fidesz azt is szétverte - jelentette ki a szóvivő. Azt is közölte: akik dolgoznak, azok sem járnak jól, hiszen szemben a kormánytagok plusz 200-300 ezrével, az átlagemberek 5-6 ezer forinttal kevesebbet keresnek az új adórendszer miatt.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!