Magyarország

2011.03.05. 12:06

Az MSZP továbbra sem vesz részt az alkotmányozásban

<p>Az MSZP továbbra sem vesz részt az alkotmányozásban - mondta a Független Hírügynökségnek Bárándy Gergely.</p>

Az Alkotmány-előkészítő eseti bizottság a tervek szerint hétfőn napirendre kerülő országgyűlési határozati javaslatában hívja fel a képviselőcsoportok tagjait, valamint a független képviselőket, hogy március 15-ig nyújtsanak be törvényjavaslatokat a készülő alapszabályhoz.

Bárándy Gergely közölte, a szocialista párt továbbra sem vesz részt az alkotmányozásban, így törvényjavaslatot sem készül benyújtani a készülő új alkotmányhoz. A politikus szerint a kormánypárti többségű és vezetésű bizottság felvetése cinikus és hazug, mert a képviselőcsoportoknak nem törvényjavaslatokat kell beadniuk, hanem elveket, koncepciót kell kidolgozniuk, amely mentén haladhatna az alkotmányozás. Emlékeztetett, az MSZP már letette saját alkotmánykoncepcióját. Bárándy Gergely közölte, reméli, végül nem a háromfős szövegező bizottság, hanem a kormányapparátus fogja az alapszabály szövegét megalkotni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!