Magyarország

2011.03.26. 14:20

Simon Gábor: ismerjék meg az európai szocialisták is Wittner Mária szavait

<p>Az MSZP választmányi elnöke azt javasolja, hogy az MSZP juttassa el a Szocialista Internacionálé és az Európai Szocialisták Pártja vezetőinek a fideszes Wittner Mária csütörtöki parlamenti felszólalását.</p>

Simon Gábor erről a szombati választmányi ülés elején beszélt Budapesten. Az ellenzéki politikus a kezdeményezést azzal indokolta: fontos, hogy az európai szocialisták is megtudják, "a Fidesz szép új világa hogyan gondolkodik azokról az emberekről, akik Magyarországon az elmúlt húsz évben fontos feladatot töltöttek be".

Simon Gábor egyúttal követelte a Fidesztől, hogy határolódjon el Wittner Mária szavaitól. A kormánypárti képviselő csütörtökön az Országgyűlésben hóhérnak nevezte Horn Gyulát, majd úgy fogalmazott a volt miniszterelnökről: "már három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvéd kórházban, mert képtelen meghalni".

Helyesírási kézikönyvet kap Schmitt Pál

A választmányi ülés kezdetén a testület tagjai dedikáltak egy helyesírási kézikönyvet, amelyet elküldenek Schmitt Pál köztársasági elnöknek. Simon Gábor pedig elhelyezte a tanácsterem falán annak a vendégkönyvi bejegyzésnek a bekeretezett másolatát, amelyet az államfő tavaly szeptemberben egy hegyeshalmi csárdában hagyott "első álamfői látogatásom első álomásán".

Az ülés kezdetén lejátszottak egy videofelvételt is, amelyben magyar és külföldi szocialista európai parlamenti képviselők kifogásolták Orbán Viktor március 15-ei beszédét.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!