Magyarország

2011.04.30. 17:43

Új gyermekrohamkocsi Magyarországon

<p>Az ország legjobban felszerelt gyermekmentő rohamkocsiját indította el szombaton a 12 éves Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat. Az új kocsi a súlyos és életveszélyes állapotú gyermekek mentésére és szállítására szolgál. A gyermekrohamkocsi változatlanul az Országos Mentőszolgálattal való együttműködésben végzi feladatát.</p>

Az új gyermekrohamkocsi beszerzésére azért volt szükség, mert az azt működtető Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány jelenlegi gyermekrohamkocsijának és tartalék kocsijának műszaki állapota már a futott kilométerek miatt sem volt megfelelő. Az elmúlt 12 év tapasztalata alapján egy európai szinten is kiemelkedő gyermekrohamkocsit sikerült építeni, amelynek kifogástalan műszaki adottságai vannak és első osztályú betegellátást képes teljesíteni - tájékoztatott szombaton az Alapítvány.

1999-ben a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítványt azzal a céllal hozták létre, hogy különleges gyermekrohamkocsik és gyermek-mentőorvosi kocsik elindításával segítse az Országos Mentőszolgálat munkáját és ezzel együtt a magyar gyermekmentést.

- Független Hírügyökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!