Magyarország

2011.04.06. 21:41

Kínai vagy izraeli gigaberuházás jöhet Pécsre

<p>Pécs - Városházi információk szerint hatalmas beruházás elé néz Pécs városa, amellyel akár két és félezer munkahelyet teremthetnek a baranyai megyeszékhelyen. Feltételezhető, hogy a befektető izraeli vagy kínai cég lenne.</p>

Mint azt a Polgármesteri Kabinet a Pécsistop szerkesztőségével tudatta: "Jelenleg a város tárgyalásokat folytat egy multinacionális céggel, amely Pécs városában építené fel egyik gyáregységét. A tárgyalások során a cég 2500 munkahelyre tett ígéretet. Reményeink szerint idén elkezdődhet a beruházás, a termelés pedig jövő januártól."

Tovább érdeklődtünk az önkormányzatnál a beruházás részleteiről, ahol az alábbi választ kaptuk: "Egyelőre nem szeretnénk ennél több információt nyilvánosságra hozni, de reményeink szerint hamarosan a pécsiek elé tárhatjuk a megkötött megállapodás részleteit is!"

Kérdés, hogy milyen cég lehet az, amelyik képes 2500 embernek munkát adni. A Pécsistop információi szerint jelenleg egy izraeli és egy kínai befektetővel folynak tárgyalások. Ezt támaszthatja alá, hogy nemrég Pécsett járt az izraeli nagykövet, pénteken pedig a kínai nagykövet tesz látogatást a városban. Utóbbi diplomata érkezésének érdekessége, hogy nem tartanak sajtótájékoztatót ittlétének apropóján, valamint interjút sem lehet majd készíteni a nagykövettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!