Magyarország

2011.05.05. 12:22

A legjobb hírnevű cégek 2011-ben

<p>A legjobb hírnévvel rendelkező hazai telekommunikációs cég a Vodafone, az elektronika területén pedig a komáromi Nokia megítélése a legjobb. Az egészséggazdaság szektorban kimagaslik a Béres, míg a bankok és biztosítók mezőnyében a CIB került a ranglista élére. -derült ki a B&P Braun & Partners Reputation Rating kutatásának eredményeiből.</p>

A tanácsadó cég idén először nem a legnagyobb hazai vállalatokat vizsgálta, hanem iparágakra vonatkozó reputációs kutatást készített.

Az IT és telekommunikáció szektor reputációs rangsorának élén a Vodafone végzett, szorosan mögötte pedig az Ericsson Magyarország és a Magyar Telekom.
Aktív kommunikációjuknak és a több millió hazai előfizetőnek köszönhetően a három nagy mobilszolgáltató dominálja az iparágat.

Az elektronika szektorban a legnagyobb különbség a vizsgált cégek megítélése között



Az elektronika szektorban elsősorban nagy gyártó cégeket vizsgáltak. Ezen a területen volt a legnagyobb különbség a vizsgált cégek megítélése között - ami részben annak is köszönhető, hogy kevésbé ismert, ún. bérgyártó vállalatok is szerepeltek a listán. A szektor legjobb reputációval bíró hazai vállalata a Nokia Komárom Kft. lett, a Philips Magyarország a második, a Sanyo Hungary pedig a harmadik helyen végzett.

Az egészséggazdaság olyan összetett szektor, amelyik a hagyományos értelemben vett gyógyszercégek mellett az egészséges életmódra koncentráló élelmiszergyártókat is magában foglalja. Itt a Béres végzett az első helyen, megelőzve a tavalyi Reputation Rating lista első helyezettjét, a Richtert, majd a legjobb élelmiszeripari cégként végzett Nestlé következik.

 

A pénzügyi válság hatására a pénzintézetek iránti bizalom rengett meg a legmélyebben



A bankok és biztosítók szektorában lett a legalacsonyabb az iparági átlag, a pénzügyi válság hatására a pénzintézetek iránti bizalom rengett meg a legmélyebben. A szektorban a CIB Bank végzett az élen, az MKB Bank és az OTP Bank előtt. A legjobb biztosító a negyedik helyen végzett Allianz lett.

 

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!