Magyarország

2011.05.18. 20:53

Budaörs díszpolgára lett Rost Andrea

<p>Díszpolgári címet kapott Rost Andrea opera-énekesnő, valamint Varga János plébános a Budaörsi Városi Önkormányzattól szerdán.</p>

Wittinghoff Tamás polgármester úgy fogalmazott: "e címmel ismerik el azt a teljesítményt, amellyel a díjazottak a város hírnevét öregbítették". Ezért esett a választás Rost Andrea opera-énekesnőre, valamint Varga János plébánosra, akik munkájukkal hozzájárultak a város hírnevéhez.

Rost Andrea 1986 óta él Budaörsön, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán végzett. 1991-től a bécsi Staatsoper magánénekese, 1994-ben aratott átütő nemzetközi sikert, azóta a milánói Scala állandó, visszatérő vendége. Énekelt még Washingtonban és Los Angelesben is. Pályafutása során számos díjat is elismerést kapott: Liszt-díjas, Örökös Tag a Halhatatlanok Társulatában, Érdemes Művész, Prima Primissima Díjas, Kossuth-díjas, Bartók Béla-emlékdíjas.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!