Magyarország

2011.05.06. 21:45

Gyurcsány új pártot alapítana, ha az MSZP nem áll talpra

<p>Új pártot alapítana Gyurcsány Ferenc. A korábbi miniszterelnök egy pénteki háttérbeszélgetésen azt mondta, hogy ha nem sikerül megújítani az MSZP-t, akkor elképzelhető, hogy új politikai szervezetet hoz létre - írja a Bloomberg.</p>

Gyurcsány Ferenc a HIPA, azaz a Magyarországon dolgozó külföldi tudósítók (Hungarian International Press Association) háttérbeszélgetésén azt mondta, hogy még tesz egy utolsó kísérletet az MSZP megújítására. Ha azonban legkésőbb 2012 végéig nem tér magához a választásokon súlyos vereséget szenvedett párt, akkor nem kizárt, hogy ez teljesen új politikai szervezetet alapít. Ahogy fogalmazott, "egy zöldmezős politikai beruházásba" kezd.

A sajtóreggeliről röviden beszámoló Bloomberg emlékeztet, hogy Gyurcsány Ferenc öt éven keresztül, 2009-ig volt miniszterelnök. A 2010-es választásokon Fidesz kétharmados többséget szerzett, a szocialisták a 2006-os 48 százalékról 15-re estek vissza.

- Független Hírügyökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!