Magyarország

2011.05.14. 14:59

LMP: A leszakadt kistérségben élőknek felkopik az álla

<p>Amíg a kormány az új közmunkaprogramot hegeszti, a leszakadt kistérségben élőknek felkopik az álla - állítja az LMP. Az ellenzéki párt szerint ha a kabinet el akarja kerülni a teljes szociális összeomlást, akkor azonnal lépnie kell.</p>

A kormány azt ígéri, hogy az új közmunkaprogramban több mint százezer embert fog idén foglalkoztatni, és ezeknek a munkavállalóknak a 80 százaléka a leghátrányosabb helyzetű régiókban él - írja szombati közleményében a Lehet Más a Politika.

A párt üdvözli, hogy a kabinet végre felismerte januárban életbe léptetett programjának brutális hatásait, és változtatni akar, ugyanakkor hangsúlyozzák: a cserbenhagyott vidéknek nincs még egy éve. Véleményük szerint amíg a kormány a koncepciót hegeszti, a leszakadt kistérségben élőknek felkopik az álla. Az önkormányzatok ugyanis forráshiánnyal küzdenek és nem tudják kezelni a programból kiszorultak szociális problémáit.

 

A cél, hogy az önkormányzatok ne maradjanak magukra



Az LMP szerint a kormány kapkod, a program feltételein folyamatosan változtat, és egy fillér pluszforrás sem került a rendszerbe. A párt úgy véli, ha a kabinet el akarja kerülni a teljes szociális összeomlást, akkor azonnal lépnie kell. Az LMP azt kéri a kormánytól, hogy vállalja át a szociális támogatások önkormányzatokra eső önrészének felét és azonnal írjanak ki pályázatokat 6-8 órás foglalkoztatás támogatására, elsősorban a leginkább rászoruló települések számára. A cél, hogy amíg az új koncepción dolgoznak, az önkormányzatok ne maradjanak magukra.

 

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!