Magyarország

2011.06.23. 13:58

Akár ötvenezer forint bírság dohányzásért

<p>Miskolc -&nbsp;Miskolc megyei jogú város közgyűlése 2011. április 14-én döntött a a játszótéri dohányzás tilalmáról.</p>

A 15/2011. (IV. 20.) önkormányzati rendelete 2011. július 1. napján hatályba lép.

A rendelet szerint Miskolc megyei jogú város közterületein található játszótereken, továbbá e játszóterek határvonalától számított 10 méteren belül közterületen tilos a dohányzás. A játszótér határvonala: a játszótér kerítése, ennek hiányában a játszóeszközök 10 méteres környezetének határvonala.

Értelmező rendelkezések e rendelet alkalmazása szempontjából:

 • játszótér: az a közterületen található külső tér, amelyet játszótéri eszközök elhelyezésére és azok használatára létesítettek
 • dohányzás: a dohánytermék füstképződéssel járó elégetése
 • dohánytermék: cigaretta, szivar, szivarka, pipadohány és más fogyasztási dohány vagy egyéb, külön jogszabály szerint dohányzásra szánt, dohány alapanyagú termék
 • Aki a rendeletet megszegi, szabálysértést követ el és ötvenezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. A szabálysértés tetten ért elkövetőjével szemben háromezer forinttól húszezer forintig terjedő helyszíni bírság szabható ki.

  A Közterület-felügyelet július 1-től megkezdi a játszóterek és környékének ellenőrzését.


  Miskolc - Jövő hét péntektől, azaz július elsejétől akár 300 ezer forintra is megbüntethetik azokat az autósokat, akik nem kapcsolják be a biztonsági övet, vagy éppen fittyet hánynak a pirosnak és áthajtanak a tiloson.


  Még a víz után is jövedéki adót kell fizetni, ha képes elégetni a belsőégésű motor.


  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!