Magyarország

2011.06.15. 11:12

Blikk - Sólyom László volt rezidenciájába költözött Schmitt Pál

<p>Budapest, 2011. június 15., szerda (MTI) - Schmitt Pál köztársasági elnök elődjének, Sólyom Lászlónak a XII. kerületi, Béla király úti rezidenciájába költözött - írta szerdán a Blikk.</p>

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) közlése szerint az államfő azért nem a korábban kinézett Művész utcai ingatlant választotta, mert a Béla király útinak "kedvezőbb az állapota, betarthatóbbak a biztonsági előírások, jobbak a közlekedési lehetőségek, protokollszempontok és üzemeltetési költségek is mellette szóltak". 

    A költözés előtt a rezidencia felújítására - festésre, szigetelésre, burkolatok javítására és lámpák pótlására - nyolcmillió forintot költöttek - közölte a KEH az újsággal.

    Az államfő rezidenciájába bútorokat nem, viszont néhány elektromos berendezést és szőnyeget vásárolni kellett, mivel azokat Sólyom László magával vitte a XII. kerületi, Normafánál lévő új otthonába. Utóbbiról a Blikk keddi számában azt írta: a KEH által 195 millió forintért vásárolt ingatlanba néhány hónappal ezelőtt költözhetett be a volt köztársasági elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!