Magyarország

2011.06.29. 18:00

Hajra hajtottak: lopás a boltban

Miskolc - Az egyik miskolci üzletközpontban vásárolt egy háromtagú család. A szülők hajcsat készletet, illetve póthajat akartak ellopni, amelyeket gyermekük hajába rejtettek.

Miskolc - Az egyik miskolci üzletközpontban vásárolt egy háromtagú család. A szülők hajcsat készletet, illetve póthajat akartak ellopni, amelyeket gyermekük hajába rejtettek. A tervük nem sikerült, mivel a bolt biztonsági őre tetten érte őket.

A Miskolci Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetésének bűntette és lopás miatt indított eljárást a szülőkkel szemben.

Információs háttér:

Büntető Törvénykönyv - Kiskorú veszélyeztetése:

„A kiskorú nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy, aki e feladatából folyó kötelességét súlyosan megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi vagy erkölcsi fejlődését veszélyezteti, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2) Ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, az (1) bekezdés szerint büntetendő az a nagykorú személy, aki kiskorút bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetésére, illetve züllött életmód folytatására rábír, vagy rábírni törekszik. (3) Bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az a nagykorú személy, aki a kiskorúval kényszermunkát végeztet. (4) Aki a bírósági vagy hatósági határozat alapján nála elhelyezett kiskorú és a kiskorúval kapcsolattartásra jogosult személy közötti kapcsolat kialakítását vagy fenntartását a kapcsolattartás kikényszerítése érdekében alkalmazott bírság kiszabását követően is akadályozza, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (5) Az (1) bekezdés alkalmazásában a kiskorú gondozására, nevelésére vagy felügyeletére köteles személynek kell tekinteni a szülői felügyeletet gyakorló szülő, illetve gyám élettársát, továbbá a szülői felügyeleti jogától megfosztott szülőt, ha a kiskorúval közös háztartásban vagy egy lakásban él”.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!