Magyarország

2011.06.20. 14:46

Jelenlegi formájában megszűnik a Miskolc-kártya

<p>Miskolc (MTI) - Jelenlegi formájában az év végén lényegében megszűnik a Miskolc-kártya, a városi önkormányzat cégeit tömörítő Miskolc Holding Zrt. közlése szerint azonban a jövő év elejétől egy új, most még kidolgozás alatt álló rendszer alapján a miskolciaknak továbbra is járnak majd azok a kedvezmények, amelyeket a kártya biztosít, biztosított.</p>

Pásztor Imre, a holding szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményben azzal magyarázta a döntést: a Miskolc Holding nem fogadja el azt, hogy magánérdek felülírja a közérdeket, a Miskolc-kártya esetében a társaság szerint ez történt.

Mint hozzátette, a Miskolc-kártyát forgalmazó X-Centrum Kft. magánkézben van, az általa kibocsátott plasztik lapot 2012. január 1-jétől a Miskolc Holding tagvállalatai nem fogadják el, értelem szerint azzal kedvezmény sem jár.

Közölte, hogy az év végére a társaság kidolgozza és elérhetővé teszi a kedvezmények új rendszerét, amelyben a közösség és azzal együtt a város gazdasági érdekeit is figyelembe veszi. Így a miskolciaknak továbbra is jár majd kedvezmény - szögezte le a szóvivő.

A Miskolc-kártya jelenleg az önkormányzati tulajdonú cégeknél árbevétel-kiesést, veszteséget jelent, éves szinten mintegy 60 millió forintot, ugyanakkor a kártyadíjak bevétele az X-Centrumnál 35 millió forintot tesz ki.

Pásztor Imre közlése szerint a kártyarendszer elindítására, továbbfejlesztésére több tízmillió forintot költött a város, s az most az X-Centrum vagyonát gyarapítja. E mellett a tagvállalatok az árbevétel-kiesésen felül is fizettek az X-Centrumnak a rendszer továbbfejlesztésére, jelen ismeretek szerint ez az összeg meghaladja a 20 millió forintot.

A miskolci közgyűlés által elfogadott határozat nem a Miskolc-kártya rendszerét szünteti meg, a határozat szerint az érintett tagvállalatok a szerződéseiket bontották fel az X-Centrummal.

A miskolci közgyűlés 2009-ben döntött a kártya bevezetéséről, az azt használó miskolciak és az agglomerációban élők általában 10-50 százalék kedvezményt kapnak különböző szolgáltatások tarifáiból.

MTI


Miskolc - A Miskolc Holding, mint miskolci lakosok szolgálatában álló cég nem fogadja el azt, hogy magánérdek felülírja a közérdeket. A Miskolc Kártya esetében a Holding megítélése szerint ez történt - a Miskolc Holding közleménye.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!