Magyarország

2011.06.18. 16:37

Melegfelvonulás Budapesten

<p>Budapest - Szivárványszínű zászlókkal és esernyőkkel mintegy másfél ezer ember részvételével elindult az idei Budapest Pride rendezvény keretében szervezett meleg méltóság menete szombaton délután a Hősök tere torkolatából. A résztvevők megtöltötték az Andrássy út - Hősök tere - Rippl Rónai utca közötti térséget. A felvonulást több száz rendőr biztosította.</p>


Budapest (MTI) - Négy embert állított elő a rendőrség a melegfelvonulással kapcsolatban, elszámoltatásuk még szombat este 9 órakor is tartott - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).


Budapest (MTI) - Az emberei jogok védelméről és a valós esélyegyenlőségről beszéltek az idei meleg méltóság menet végén felszólaló szónokok a mintegy másfél ezres tömeg előtt szombaton a Parlament előtti Alkotmány utcában, ahová jelentős rendőri biztosítással, ellentüntetők kíséretében érkeztek meg a Hősök terétől.


Budapest (MTI) - Rohamrendőrök könnygázzal fújják le az idei Budapest Pride rendezvény keretében szervezett meleg méltóság menete ellen demonstrálókat az Oktogonon.

Fotó: Mohai Balázs MTI


Budapest (MTI) - Módosítják a melegfelvonulás útvonalát, hogy kikerüljék az Oktogont, ahol ellendemonstrációt tartanak különböző szervezetek - mondták az MTI tudósítójának a felvonulás szervezői azt hangsúlyozva, erre a menet résztvevőinek biztonsága miatt van szükség.


Budapest (MTI) - Szivárványszínű zászlókkal és esernyőkkel mintegy másfél ezer ember részvételével elindult az idei Budapest Pride rendezvény keretében szervezett meleg méltóság menete szombaton délután a Hősök tere torkolatából. A résztvevők megtöltik az Andrássy út - Hősök tere - Rippl Rónai utca közötti térséget. A felvonulást több száz rendőr biztosítja.


Budapest (MTI) - A rendőrség térfigyelő kamerákat szerel az oszlopokra, és szalagokkal zárja le a szombat délutáni melegfelvonulás teljes útvonalán a parkolóhelyeket; az útkereszteződéseknél motoros rendőrök és járőrautók állnak, kordonokat késő délelőttig nem állítottak sehol - jelentette az MTI tudósítója.


Budapest (MTI) - A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ifjúsági szervezete továbbra is értelmetlennek és a célkitűzéseit tekintve zavarosnak tartja a homoszexuálisok felvonulását, véleményük szerint a házassághoz két igen kell és két nem.


Budapest (MTI) - Üdvözli az Amnesty International (AI) nemzetközi emberi jogi szervezet, hogy az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa a szexuális orientáció miatti hátrányos megkülönböztetést elítélő határozatot fogadott el pénteken.


Budapest (MTI) - Több BKV-járat menetrendje megváltozik szombat délután a Budapest Pride elnevezésű budapesti melegfelvonulás miatt; a korlátozás érinti a kisföldalatti, valamint a 2-es, a 4-es és a 6-os villamos forgalmát is.


MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!