Magyarország

2011.06.18. 11:55

MSZP-kongresszus - Gyurcsány Ferenc: Szili elment, a szilizmus megmaradt

<p>Budapest (MTI) - Gyurcsány Ferenc azt mondta a szocialisták szombati kongresszusán, hogy bár Szili Katalin távozott, "a szilizmus megmaradt az MSZP-ben" - tudta meg az MTI.</p>

Az MTI úgy értesült: Gyurcsány Ferenc - aki Mesterházy Attila és Kiss Péter után szólalt fel - beszédében nevesítette Baja Ferencet és Lamperth Mónikát, felidézve, hogy előbbi "szinte könyörgött, hadd legyen miniszter vagy államtitkár" a Gyurcsány-kormányban, az utóbbi pedig "sírt a vállán, hogy hadd maradjon miniszter". Szekeres Imrének azt rótta fel, hogy egy közelmúltbeli cikkében a Gyurcsány-kabinet száz lépés programját nevezte a költségvetési hiányt növelő legnagyobb osztogatásnak, míg Puch Lászlót állítólag azzal vádolta, megpróbált valakit rávenni, hogy "egy folyamatban lévő ügyben ellene valljon".

Gyurcsány Ferenc volt kormányfő ezután megkérdezte, a küldöttek közül ki akar részt venni a pártszavazáson, amelyet az általa vezetett Demokratikus Koalíció Platform kezdeményezett, majd azt állapította meg, hogy a küldöttek nagyjából 80 százaléka felemelte a kezét, az elnökség első sorokban ülő tagjai azonban nem - mondta az MTI-nek Gyurcsány Ferenc névtelenül nyilatkozó támogatóinak egyike.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!