Magyarország

2011.06.21. 13:32

Rendőrök fogták el a „nyugdíjcsalót” Rátkán

<p>Rátka - Idős nyugdíjasokhoz csöngetett be Rátkán az a csaló, aki azt ígérte&nbsp;nekik, hogy megtarthatják a rokkant nyugdíjukat, ha fizetnek neki. A&nbsp;trükk azonban nem jött be, a rendőrök elfogták a nőt.</p>

A Szerencsi Rendőrkapitányság csalás kísérletének gyanúja miatt indított eljárást egy miskolci nővel szemben. A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított a napokban rátkai idős embereket keresett fel, majd fondorlatos szavakkal ki akarta csalni a pénzüket. A nő azt mondta, hogy kapcsolatai révén el tudja intézni nekik, hogy továbbra is kapják a rokkant nyugdíjukat, ha fizetnek neki több mint százezer forintot.

Az egyik nyugdíjasnak túlságosan gyanússá vált a történet, ezért azonnal értesítette a rendőrséget. A Tállyai Rendőrőrs járőrei a kapott információk alapján elfogták és előállították a gyanúsítottat.

A trükkösök trükkjei!

A rendőrség felhívja a figyelmet: legyenek óvatosak, idegeneket lehetőleg ne engedjenek be a lakásba. Az „utazó bűnözők”, illetve a „házalók” különböző indokot kitalálva próbálnak a lakásokba bejutni, hogy onnan értéket tulajdonítsanak el, vagy pénzt csaljanak ki áldozataiktól.

További jó tanácsok

  • Lehetőség szerint kerítésen át (bezárt kapuk, s kulccsal zárt lakás ajtók mellett) kérdezzék meg az Önökhöz becsengetőket jövetelük céljáról, és mielőtt beengednék őket bizonyosodjanak meg állításuk valódiságáról!
  • A magukat hivatalos személynek kiadó emberektől kérjék el az igazolványukat, esetleg telefonon hívják fel az őket kiküldő szervezetet, intézményt személyazonosítás céljából!
  • Bármilyen gyanús körülmény esetén azonnal értesítsék a rendőrséget az ismert 107-es vagy 112-es telefonszámon!
  • Amennyiben a média hírcsatornáin keresztül értesülnek az úgynevezett trükkös tolvajok vagy csalók tevékenységéről, értesítsék és figyelmeztessék szomszédjaikat, ismerőseiket! 
  • Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Iroda



    Cigánd - A búzaföldeken bujkáló és menekülő elkövetőket többek között egy traktor segítségével sikerült elfogni a Cigándi Rendőrőrs munkatársainak.


    Miskolc - Ahol nem tilos, ott sem mindig szabad fürdeni a szabad vizekben!


    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!