Magyarország

2011.06.22. 10:46

Romagyilkosságok – A nagycsécsi támadás túlélője tanúskodott a bíróságon

<p>Budapest, 2011. június 22., szerda (MTI) – A felesége és testvére halálával végződő támadás körülményeit idézte fel tanúként a Pest Megyei Bíróságon az a középkorú férfi, aki súlyosan megsérült a romák elleni támadássorozat fordulópontjának számító nagycsécsi bűncselekmény során.</p>

A támadássorozat első gyilkosságáról, amely 2008. november 3-ára virradóra történt, N. Tibor tanú azt mondta: felesége és testvére akkor esett össze, amikor el akarták oltani a tüzet, amelyet a bedobott Molotov-koktél okozott, ő pedig akkor sérült meg, amikor segítségért indult volna. A két holttestet és süketnéma lányát az öccse hozta ki a lángoló házból. Azt, hogy őt is találat érte, csak a mentők kiérkezésekor vette észre – idézte fel.

A nagycsécsi támadás a hat halálos áldozattal járó romák elleni támadássorozat ötödik cselekménye volt, amelyet még négy további akció követett.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!