Magyarország

2011.06.29. 12:32

Világszínvonalú gyár létesült Szikszón

Szikszó - Szikszóra hozta termelését a Hell Energy. A nemzetközi piacok egy részét is a magyarországi üzemből látja el.

Szikszó - Szikszóra hozta termelését a Hell Energy. A nemzetközi piacok egy részét is a magyarországi üzemből látja el.A Hell Energy egyedülálló szikszói palackozó üzemében gyárlátogatáson vettek részt június 28-án a sajtó képviselői. Tarsoly Elemér, a Hell projekt vezetője köszöntötte az újságírókat, majd arról tájékoztatta a jelenlevőket, hogy az idén ötéves Hell a június 9-10-i hivatalos megnyitót követően, a hazai mellett már a nemzetközi piacok egy részét is a magyarországi üzemből látja el.

A legújabb...

Ezt követően Leskó Tibor üzemvezető kalauzolásában tekinthették meg a látogatók az új gyárat. Azt is elmondta Leskó Tibor, hogy a Hell Energy pár hete már legújabb, gyümölcsös ízű, limitált szériás nyári terméke, a Red Grape gyártását is megkezdte frissen átadott létesítményében. A német Krones cégtől rendelt fémdobozos töltősor egyébként tavaly november közepén érkezett meg az üzembe, ahol január folyamán befejeződött a gépsor összeszerelése, majd elindult a próbaüzem.

A modern töltősor óránként – akár 0-24 órás üzemmódban is – 48 ezer dobozt tud megtölteni, ami éves szinten 300 millió dobozt jelent. A számítógéppel vezérelt gyártósor kezeléséhez négy emberre van szükség, egy műszakban pedig húsz alkalmazott dolgozik egyidejűleg a gyárban. A tervek szerint fokozatosan, 2011 végére állnak át a három műszakos termelésre. A 7200 négyzetméter alapterületű üzembe jelenleg egy gépsort telepíttek, az azt kiszolgáló egyéb berendezésekkel, kazánházzal, kompresszorral, vízkezelővel együtt. Emellett már készen áll a második gépsor telepítési vázlata is, és a későbbiekben, ha felépül az üzemet kiszolgáló raktár, egy harmadik gépsornak is lesz helye az új üzemben. A tervek szerint a második gépsor PET palackos töltésre lesz alkalmas, de ez még a piaci igények függvényében változhat.

Videó: Pokoli palackozó - a HELL szikszói üzeme

 

A tavasszal bevezetett SAP rendszernek köszönhetően a vállalat könnyen és pontosan nyomon követheti üzleti folyamatait, az alapanyagok beszerzésétől a gyártáson át, egészen a raktárkészletek változásáig.

ÉM-BGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!