Magyarország

2011.07.11. 13:35

Baltával vágta szét a buszmegállót

Hernádszentandrás - A közelben játszó gyermekeket is megriasztotta az a férfi, aki Hernádszentandráson egy baltával vágott szét egy buszmegállót.

Hernádszentandrás - A közelben játszó gyermekeket is megriasztotta az a férfi, aki Hernádszentandráson egy baltával vágott szét egy buszmegállót. Az Encsi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indított eljárást egy 52 éves hernádszentandrási férfival szemben.

A nyomozás adatai szerint az 52 éves gyanúsított július 9-én az esti órákban ittas állapotban, eddig tisztázatlan körülmények miatt baltával hasogatta szét a település egyik buszmegállóját. A baltás garázdát lakossági bejelentés alapján fogták el a rendőrök, akit előállítottak az Encsi Rendőrkapitányságra. Az elkövetővel szemben indított nyomozást a hatóság gyorsított eljárás keretében bíróság elé állítással tervezi befejezni.

Az eset érdekessége, hogy a férfi közeli hozzátartozója, aki szintén ittas volt a buszmegállóban nézte végig a darabolást, s közben még borral is megkínálta az elkövetőt.

Információs háttér

Büntető Törvénykönyv – Garázdaság    

 „Aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el és két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot a) csoportosan, b) a köznyugalmat súlyosan megzavarva követik el. (3) A büntetés bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a garázdaságot a) csoportosan és a köznyugalmat súlyosan megzavarva, b) nyilvános rendezvényen, c) fegyveresen, d) felfegyverkezve követik el.

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda


A nyári hónapokban fordul elő jellemzően, hogy amikor az utcán valutát váltani akarókat rászedik és becsapják.


Hejőbába - Egy 20 éves hejőbábai férfi egy miskolci ingatlanba tört be a napokban.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!