Magyarország

2011.07.05. 10:41

Eredményesen intézkedtek a mezőkövesdi zsaruk

Szomolya - Szomolyán napok óta randalírozott egy férfi, akit a bejelentést követően a rendőrök hamarosan előállítottak, rendzavaró társával együtt.

Szomolya - Szomolyán napok óta randalírozott egy férfi, akit a bejelentést követően a rendőrök hamarosan előállítottak, rendzavaró társával együtt. Szomolya egyik lakóházától érkezett a napokban lakossági bejelentés, ahová a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály és a Bogácsi Rendőrőrs beosztottai igyekeztek intézkedni. Egy ott lakó férfi elmondta, hogy rokona már nem először ittas állapotban randalírozik, tör, zúz a lakrészében.

A helyszínelés során a rendőrök megállapították, hogy a ház ablaküvegei ki vannak törve, a belső helyiségekben a berendezési tárgyak fel vannak borogatva, egy részük pedig szintén össze van törve. A becsült rongálási kár értéke meghaladja a 20.000 Ft-ot.

A járőrök miután az elkövető felkutatására indultak, látták, amint a keresett férfi éppen egy fiatalembert ütlegel az utcán. A rendőrök azonnal intézkedés alá vonták a garázda verekedőt, agresszív viselkedése miatt megbilincselték, és közölték vele, hogy előállítják a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra. Ekkor az utcán a rokonok közül egyikük megpróbálta a férfit kivonni a rendőri intézkedés alól, úgy hogy el akarta húzni kezénél fogva.

Bár a járőrök többször is felszólították cselekménye abbahagyására, ő ennek nem tett eleget, sőt segítői is akadtak volna. A rendőrök gyors, helyzetfelismerő és szakszerű intézkedésének köszönhetően azonban mindkét férfit sikerült kiemelni a körből, majd előállítani a rendőrkapitányságra.

A garázda, randalírozó férfi a kihallgatás során részletes, mindenre kiterjedő beismerő vallomást tett. Vele szemben a rendőrség az eljárást gyorsított eljárás keretében, bíróság elé állítással tervezi befejezni. A rendőri intézkedést akadályozó férfit a hatóság rendzavarás miatt szabálysértési őrizetbe vette, a Mezőkövesdi Városi Bíróság gyorsított eljárás keretében hozott ítéletet.

A bíróság a büntetési célok elérése érdekében illetve, hogy a jövőben visszatartó erő legyen az ugyanilyen, vagy hasonló jellegű cselekmény elkövetésétől, precedens értékű határozatot hozott 10 nap elzárást szabott, melynek letöltését az elkövető meg is kezdte.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda




Miskolc - Súlyos testi sértés kísérletének gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy fiatalkorú fiúval szemben, aki légfegyverrel lövéseket adott le a napokban Miskolcon.


Borsod-Abaúj-Zemplén megye - A személyi sérüléssel járó közlekedési baleseteknél is közrejátszott az elmúlt napok csapadékos időjárása. Halálos baleset azonban nem történt az elmúlt hét végén Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!