Magyarország

2011.07.08. 06:53

Időközi választás lesz Göncön

Gönc - Tavaly öt jelölt volt, most csak hárman indulnak polgármesteri címért.

Gönc - Tavaly öt jelölt volt, most csak hárman indulnak polgármesteri címért.

Három polgármester-jelölt méreti meg magát vasárnap az időközi választáson Göncön. A város szavazóképes lakossága polgármestert és hat tagú képviselő-testületet is választanak.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a gönci testület április közepén feloszlatta magát. Akkor a testületi tagok nem kívánták kommentálni döntésüket, ám időközben megtudtuk: a testület nem tartotta kellően demokratikusnak a polgármester vezetési stílusát, és a hét ember csak nagyon nehezen tudott együtt dolgozni. A testület feloszlatása a polgármester megbízatását is megszünteti, ezért időközi választást kellett kiírni.

Hárman szállnak ringbe a polgármesteri székér: Bánszkyné Szepesi Éva, a korábbi főállású polgármester, aki mellékállásban a januárban felszámolás alá került Jógazda Takarékszövetkezet ügyvezető igazgatója is volt, Sivák János, a tavaly októberi választáson mindössze nyolc szavazatkülönbséggel a második helyre szorult jelölt, Sivák Zsolt édesapja, és Molnár János, aki a tavalyi voksolás során szintén csekély szavazatkülönbséggel a harmadik helyet szerezte meg.

Több településen lesz még időközi választás

A nyáron más megyénkbeli településeken is tartanak időközi választásokat. Szintén július 10-én Lénárddarócon polgármestert választanak, mivel az előző lemondott. Augusztus 7-én pedig Hercegkúton döntenek a jövendő polgármester személyéről, akinek elődje szintén lemondott.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!