Magyarország

2011.07.01. 15:00

Napjukon a köztisztviselőkre fókuszálva

Borsod-Abaúj-Zemplén - A kormány köztisztviselőket, s általában a munkavállalókat sújtó intézkedéseit sorolta fel és bírálta pénteki, épp a Köztisztviselők Napjára időzített miskolci sajtótájékoztatóján Gúr Nándor, az MSZP B.-A.-Z. Megyei Szövetségének elnöke, országgyűlési képviselő.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A kormány köztisztviselőket, s általában a munkavállalókat sújtó intézkedéseit sorolta fel és bírálta pénteki, épp a Köztisztviselők Napjára időzített miskolci sajtótájékoztatóján Gúr Nándor, az MSZP B.-A.-Z. Megyei Szövetségének elnöke, országgyűlési képviselő.Többek között megemlítette a véleménye szerint szubjektív alapon történő, egyoldalú elbocsáthatóságot, továbbá a 16 százalékos, egykulcsos adó bevezetését, továbbá az adójárulékok „kivezetését”, amelyek által becslése szerint egyenként több ezer forintot vettek ki a közalkalmazottak zsebéből, s csak a munkavállalók 5-10 százaléka járt jól.

A Munka Törvénykönyve tervezett változásai további „ajándékot tartogatnak”, mondta, amelyek legfeljebb a munkaadóknak kedveznek. Állítása szerint ha a kormány nem avatkozik be a munkaerő-piaci folyamatokba, akkor ma 100 ezerrel több lenne a foglalkoztatott.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!