Magyarország

2011.08.05. 07:15

A "békés" kilakoltatáshoz nem kell rendőr

Miskolc -  Bár a „látványosabb” kilakoltatásoknál általában mindig van rendőr, de magukhoz a kilakoltatásokhoz a rendőrségnek vajmi kevés köze van – mindez a Dobi Tamás zászlóssal, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatárával folytatott beszélgetésünk során derült ki.

Miskolc -  Bár a „látványosabb” kilakoltatásoknál általában mindig van rendőr, de magukhoz a kilakoltatásokhoz a rendőrségnek vajmi kevés köze van – mindez a Dobi Tamás zászlóssal, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatárával folytatott beszélgetésünk során derült ki.Mint a szóvivő kifejtette, a kilakoltatások némelyikéhez az önálló bírósági végrehajtók kérik a hatóság segítségét, ilyenkor természetesen meg is kapják azt, de nincs minden végrehajtói intézkedésnél rendőr. A karhatalom jelenlétére olyan esetekben lehet szükség, ha felmerül, hogy a végrehajtó intézkedését akadályoznák, vagy testi épségét veszélyeztetnék. A rendőrök beavatkozására ritkán van szükség, a legtöbb esetben a jelenlétük is visszatartó erővel bír.

Dobi Tamás elmondta még, a rendőrség hatósági feladataként van jelen ilyenkor – hiszen a közrendet, közbiztonságot kell fenntartania, illetve a hatósági intézkedés zavartalanságát kell biztosítania –, ezért külön díjazást sem a az önálló bírósági végrehajtótól, sem az államtól nem kap.

ÉM-SZP

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!