Magyarország

2011.08.02. 08:12

A veterán járműcsodák „megjárták” a megyét

Miskolc - A hétvégén tartották a „Veteránautók- és motorok VI. Miskolci Találkozóját és a Lévai György Emléktúrát”.

Miskolc - A hétvégén tartották a „Veteránautók- és motorok VI. Miskolci Találkozóját és a Lévai György Emléktúrát”. A vasárnapi kiállítást az idén nem a főutcán rendezték meg, hanem a Herman Ottó Gimnázium Sportcsarnokában. Lévai Tündétől, a versenyt szervező Régi Autók és Motorok Miskolci Egyesülete elnökétől megtudtuk erre azért volt szükség, mert tavaly az eső elmosta a felvonulást és a kiállítást. Amire viszont végképp nem számíthattak, az az elmúlt évinél is mostohább időjárás.

Szombaton, a tervek szerint több zempléni településen haladt volna át a 35 veterán járműcsoda, de a felhőszakadás miatt csak az első állomásig, Szerencsig jutott el a karaván – innen viszszafordultak Miskolcra, így a vis major következtében az emléktúra a tervezettnél rövidebbre sikeredett.

Nemzetközi társulat

Már hagyomány a szlovákok aktív részvétele a találkozókon, az idén nyolc járművel érkeztek, valamennyien Eperjesről, és 4 motort is láthattunk a társaságukban. Az indulók között a szabályoknak megfelelően csak olyan mobilok lehettek, amelyek megfeleltek a muzeális jellegű járművek kritériumainak: 30 évnél idősebb, és műszaki állapotukat tekintve a gyárból kigurultak leírásának megfelelő autók illetve motorok. A találkozó kuriózuma a 1954-es évjáratú DKW F91 sonderklasse volt, amelyből egyetlen példány van az országban, de a 4 működőképes Csajkából kettő is elgurult Miskolcra.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!