Magyarország

2011.08.17. 22:54

A Wolters Hungaria Kft. egyik épülete égett le a veszprémi Videoton Ipari Parkban

Veszprém (MTI) - A Wolters Hungaria Kft. egyik bérelt üzemcsarnoka égett le szerda este Veszprémben, a Videoton Ipari Parkban; a Videoton ottani fröccsöntő üzeme nem volt veszélyben - közölte az MTI-vel a Videoton vezérigazgatója.

Veszprém (MTI) - A Wolters Hungaria Kft. egyik bérelt üzemcsarnoka égett le szerda este Veszprémben, a Videoton Ipari Parkban; a Videoton ottani fröccsöntő üzeme nem volt veszélyben - közölte az MTI-vel a Videoton vezérigazgatója.

Sinkó Ottó tájékoztatása szerint a polisztirol alapanyagból csomagolóanyagot előállító üzem technológiája folyamatos gőzellátást igényel, amit egy kazán biztosít. A tűz keletkezése feltehetően ezzel lehet összefüggésben.

A Videotonnak az ipari parkban levő fröccsöntő üzemét és a folyamatos munkavégzést nem veszélyeztette a tűz. Ennek ellenére elővigyázatosságból a tűz keletkezése után hazaküldték a délutáni műszakban dolgozókat, az éjszakai műszakot pedig nem indították el - mondta a vezérigazgató.

Sinkó Ottó közlése szerint az ipari park területén megfelelő mennyiségben van oltóvíz.

Németh Tamás alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője korábban elmondta, hogy van egy víztartály az ipari parkban, de a folyamatos oltóanyag-ellátást a tűzoltók saját tartálykocsijaikkal biztosították.

A kétezer négyzetméter alapterületű műanyagfröccsöntő-üzem csarnokának tetőzete a tűz következtében beszakadt, emberek nem sérültek meg.

MTI


Előzmények:


Veszprém (MTI) - A szerda este leégett, polisztirolt gyártó veszprémi üzem 15 kilométeres körzetében végez méréseket a veszélyhelyzeti felderítő csoport, a mérések nem mutattak ki az emberi szervezetre ártalmas anyagot - közölte Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel.


Veszprém (MTI) - Egy 20-szor 100 négyzetméter alapterületű, polisztirolt gyártó üzemcsarnok égett le teljesen szerdán este Veszprémben, a Videoton Ipari Parkban - mondta Németh Tamás alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője sajtótájékoztatón, az ipari park bejáratánál.


Veszprém (MTI) - Egy kétezer négyzetméteres fröccsöntőüzem és annak nikecell szigetelésű tetőzete ég Veszprémben a Videoton Ipari Parkban - tájékoztatta Alföldi Ferenc, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese az MTI-t.


Veszprém (MTI) - Kigyulladt a nikecellgyár szerda este Veszprémben, a Videoton Ipari Parkban. A hatalmas fekete füstfelhőt a Balaton-partról is látni lehet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!