Magyarország

2011.08.03. 10:37

B mint biztonság: Lexikont akart lopni a tolvaj

Miskolc - Nincs még vége a nyárnak, a szellőztetéseknek is főszezonja van, így a besurranó tolvajok sem pihennek.

Miskolc - Nincs még vége a nyárnak, a szellőztetéseknek is főszezonja van, így a besurranó tolvajok sem pihennek. Miskolcon egy tolvaj a nyitott erkélyajtón jutott be a lakásba. A Miskolci Rendőrkapitányság lopás kísérlete miatt indított eljárást egyelőre ismeretlen elkövetővel szemben.

A tolvaj augusztus 3-án a hajnali órákban egy miskolci 10 emeletes ház első szintjén nyitva hagyott erkélyajtón jutott be az ingatlanba. A tettes már összekészített egy teljes és értékes lexikonsorozatot, amikor a tulajdonos megzavarta, így zsákmány nélkül elmenekült a helyszínről.

Ne hagyjon kiskaput a bűnözőknek!

A nyári szezon a szabadságok, nyaralások, a hétvégi családi kirándulások, valamint a strandolások időszaka. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a tolvajok mindig kihasználják a kínálkozó alkalmakat. Az ingatlanok nyitva hagyott nyílászárói, pedig mindig lehetőséget kínálnak a tolvajoknak.

A rendőrség éppen ezért felhívja a figyelmet, hogy szellőztetések alkalmával is legyenek körültekintőek, például amennyiben az lehetséges a nyitott ablakoknál engedjék le a redőnyöket. Vagy a kertekben végzett munkák idején is - ha nem tartózkodik más az ingatlanban érdemes bezárni az ablakokat, ajtókat, mivel a rendszerint hátul végzett kapálás során az elkövetők is nyugodtan dolgozhatnak.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!