Magyarország

2011.08.01. 07:27

Éledőben a csempegyártás

Hollóháza - Az egykori határőrség épületében indulna a kályhacsempeüzem Hollóházán.

Hollóháza - Az egykori határőrség épületében indulna a kályhacsempeüzem Hollóházán. Körülbelül kilenc évtizeddel ezelőtt szűnt meg a kályhacsempék gyártása Hollóházán. A közelmúltban egy cserépkályhás mester, Balogh József kereste meg az önkormányzatot, hogy szeretne egy csempegyártó üzemet indítani a településen.

– Évek óta próbálunk bérlőt találni az egykori határőrség épületére – mondja Koleszár Sándor, Hollóháza polgármestere. – Az üzemindítással ez a gondunk is megszűnne, és amellett, hogy új munkahelyek teremtődhetnek Hollóházán, az önkormányzat is bevételhez jut, hiszen évi félmillió forintért adnánk bérbe az ingatlant. Mindez akkor valósulhat meg, ha az üzemeltető sikeresen pályázik a felújításra. Kedvező döntés esetén az épület felújítása mellett komoly energetikai fejlesztés is megvalósulhat. Az üzem kezdetben tíz embernek adhat munkát, de a létszám a későbbiekben bővíthető.

A napokban a hollóházi testületi ülésen is szerepelt a csempegyártó üzem kérdése, amelyen a képviselők felvetették: a polgármesternek azért is fontos az ügy, mert az üzemeltető cégnek ő az ügyvezetője.

– Egyelőre az üzem létrehozásához szükséges pályázat elkészítésével bíztak meg – mondta a felvetésre Koleszár Sándor. – Eddig még szóba sem került a díjazásom, a pályázatot is ingyen készítettem el. A felkérés nem a tisztségemnek, hanem annak a 16 évnek köszönhető, amit a porcelániparban eltöltöttem. Számomra ez az ügy azért fontos, mert a településnek minden egyes új munkahelyre szükség van.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!