Magyarország

2011.08.15. 08:00

Kémtelen, képtelen?

Pontosítok, képtelenség. A Galambos Lajos, Szilvássy György, Laborc Sándor és Vadai Ágnes nevével fémjelzett kémügy minden részlete a televíziós kamerák előtt zajlik. <strong>Szántó István jegyzete.</strong>

Nem egyszerű szakmai kíváncsiságból, de engem csudára érdekelnének a történtek. Idáig csak a bennfentesek találgatásaira hagyatkozhatok. Vannak, akik az egymásért alapítványt, mint titkosszolgálati fedőcég kétes üzleteit mások az NBH és az orosz rezidensek közötti összefonódásokat sejtik a háttérben. S mint egy igazi krimiben alkalmanként a Molt, mint stratégiai nemzeti céget is összefüggésbe hozzák a gyanúsítottakkal.

Egy biztos, aligha lenne ilyen látványos a vizsgálat, ha az ügyészség nem rendelkezne elegendő bizonyítékkal. S messzire vezethetnek a szálak, ha ennyire diszkréten göngyölítik az ügyet. Közben már fogadhatunk, végül majd három esztendőt sem várunk, hogy a titkos szolgák titkára fény derül.

Szántó István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!