Magyarország

2011.08.24. 21:06

Rendőrség: nem robbanóanyagot kapott a pécsi gyermekorvos

Pécs (MTI) - Nem robbanóanyagot tartalmaznak azok a küldemények, amelyeket egy gyermekorvos kapott szerdán Pécsen.

Pécs (MTI) - Nem robbanóanyagot tartalmaznak azok a küldemények, amelyeket egy gyermekorvos kapott szerdán Pécsen.

A pécsi rendőrkapitányság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a tűzszerészek szerda este befejeződött vizsgálata egyértelműen kimutatta: "a küldemények tartalma nem robbanóanyag, ezért azok elszállításáról és további vizsgálatáról a Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve gondoskodik".

Utaltak rá, hogy szerda délután gyanús küldeményről érkezett bejelentés a rendőrségre. Egy pécsi gyermekorvosi rendelő címére érkezett három közepes méretű boríték. Az ott dolgozó orvos az egyik küldeményt kibontotta, és porszerű anyagot talált benne, majd értesítette a rendőrséget.

Az MTI korábban a helyszínen úgy értesült, hogy a rendőrség gyorstesztje robbanóanyagot mutatott ki az egyik csomagban. A rendőrség közleményében ezzel szemben azt írta: a borítékokat úgynevezett robbanóanyag-detektáló készlettel megvizsgálták, s mivel ezzel nem tudták egyértelműen kizárni, hogy a küldemény robbanóanyagot tartalmaz, a rendelőintézetet kiürítették, a területet lezárták, és tűzszerészeket hívtak.

A neve elhallgatását kérő doktornő az MTI-nek elmondta, hogy a rendelőjébe kora délután érkezett három küldemény közül csak az egyiket bontotta fel. Azt gondolta, hogy orvosi papírokat kapott, de helyettük nejlonfóliába csomagolva mintegy húszgrammnyi sárgásfehér port talált.

Megjegyezte, hogy a nejlonfóliába helyezett anyag dupla borítékban volt, a külsőn egy angol, a belsőn egy holland címzett szerepelt, feladónak pedig az ő rendelőjének címét írta rá valaki. Sejtése szerint a küldemény úgy kerülhetett hozzá, hogy a címzett nem vette át, ezért a posta elküldte a borítékon szereplő feladónak.

Az orvos azt mondta, nem hiszi, hogy bármilyen, ellene irányuló akcióról, bosszúról lenne szó, szerinte a küldemények egyszerűen eltévedtek, így kerülhettek hozzá.

MTI

Előzmény:

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!