Magyarország

2011.08.23. 06:33

Veszélyes herbálfű

Elsőként indult a Miskolci Rendőrkapitányságon olyan nyomozás, amikor kábítószernek nem minősülő anyagot, úgynevezett „biofüvet” adott át a felnőtt korú gyanúsított egy fiatalkorúnak.

Elsőként indult a Miskolci Rendőrkapitányságon olyan nyomozás, amikor kábítószernek nem minősülő anyagot, úgynevezett „biofüvet” adott át a felnőtt korú gyanúsított egy fiatalkorúnak. A Miskolci Rendőrkapitányság eljárást folytat egy alsózsolcai nővel szemben, mivel egy 18. életévét be nem töltött személynek kábító hatású anyag, illetőleg szer kóros élvezetéhez nyújtott segítséget a napokban. A gyanúsított egy fiatalkorú fiúnak „herbálfűnek” is nevezett anyagot adott át, amely nem minősül kábítószernek, de bódító hatású.

A herbálfű nem minősül kábítószernek, de...

A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a bio-, vagy herbálfű nem minősül kábítószernek, de fogyasztásuk jelentős egészségügyi kockázattal jár! Az ilyen és ehhez hasonló anyagok átadása 18. életévüket be nem töltött személyeknek pedig bűncselekmény!

Információs háttér

Büntető törvénykönyv    

„Az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek kábítószernek nem minősülő kábító hatású anyag, illetőleg szer kóros élvezetéhez segítséget nyújt, vagy ilyen személyt erre rábírni törekszik, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!