Magyarország

2011.09.02. 10:07

Első nap az iskolában az Északkal

Miskolc - Az elsőosztályos Martint elkísértük az első tanítási napon az iskolába.

Miskolc - Az elsőosztályos Martint elkísértük az első tanítási napon az iskolába. Az Észak-Magyarország legutóbbi akcióját az iskolakezdéshez kapcsolta. Azoknak az elsős gyerekeknek a jelentkezését vártuk, akik között megkönnyítendő az iskolakezdést, 5 darab egyenként 5000 forintos ajándékutalványt sorsoltunk ki, egyiküket pedig el is kísértük az első tanítási napon az iskolába.

Ferencz Martin Szikszón lakik, egy hétgyermekes család tagja. Martin édesanyjával indult el első nap az iskolába.

Izgalommal teli első nap

Ferencz Tiborné elmondta: Martin már napok óta nyugtalan kicsit az iskolakezdés miatt, pedig nem új számára a környezet, nagyobb testvéreivel már többször járt itt. „Akkor még vidáman üldögélt az iskolapadban” – emlékszik vissza mamája. Szokatlanul korán is kelt, pedig egyébként jó alvó, szeret pihengetni reggel az ágyban. Az első rövidített tanítási napon öccsével, Mátéval indultak iskolába. Először megnézték a leendő osztálytermet, azután az ünnepélyes évnyitó következett. Az osztályba visszatérve elbúcsúztak a szülőktől és meghallgatták a tanító nénitől a legfontosabb tudnivalókat. Édesanyja ezután vitte öcsit óvodába, majd lassan fordult is vissza elhozni Martint az első – könnyített – iskolanap után.

ÉM-PGY

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!