Magyarország

2011.10.15. 09:38

Csokoládé üzem gyulladt ki Salgótarjánban

Salgótarján, 2011. október 15., szombat (MTI) - Csokoládé gyártó, csomagoló üzem gyulladt ki pénteken este Salgótarjánban; személyi sérülésről egyelőre nem kaptak információt a hatóságok - tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem.

Salgótarján, 2011. október 15., szombat (MTI) - Csokoládé gyártó, csomagoló üzem gyulladt ki pénteken este Salgótarjánban; személyi sérülésről egyelőre nem kaptak információt a hatóságok - tájékoztatta az MTI-t a katasztrófavédelem.

 

A lángok fellobbanásáról este kilenc óra után kapott értesítést a tűzoltóság, a 300 négyzetméter alapterületű épület éjfélkor még teljes terjedelmében égett - közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese.

A csokoládégyár egy lakótelep kellős közepén található, ám az épület elhelyezkedése olyan, hogy a tűz nem fenyegeti a környező négy emeletes lakóházakat - tette hozzá Noskó Zsolt.

Mint elmondta, a salgótarjáni, a balassagyarmati és a pásztói tűzoltók 6 szerkocsival vonultak ki a helyszínre és mintegy 40 tűzoltó vesz részt az oltásban. A káresemény az ötös skálán négyes besorolást kapott.

A tűz megfékezése, illetve az újragyulladást akadályozó munkálatok várhatóan szombat reggelig eltartanak - mondta a referens.

Az MTI helyszíni információi szerint az üzemcsarnokban olyan heves tűz pusztít, hogy az épület menthetetlennek látszik. A tűzoltók közel 20 vízsugárral igyekeznek megfékezni a lángokat.


A többi között a teljes mikulási és karácsonyi csokoládékészlet odaveszett, amikor leégett a gyártó üzem péntekről szombatra virradó éjszaka Salgótarjánban; személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a katasztrófavédelem szombat reggel az MTI-t.

Az összesen 1800 négyzetméter alapterületű üzem-, raktár- és irodaépületek oltását szombaton kora reggelre fejezték be a tűzoltók, de az újragyulladást akadályozó utómunkálatok még szombaton délelőtt is tartanak - közölte a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletese.

A lángok fellobbanásakor az üzemben három személy tartózkodott, ám ők még időben ki tudtak menekülni az épületből - tette hozzá Noskó Zsolt.

Mint elmondta: a katasztrófavédelem ügyelete este 10 óra után kapta a riasztást arról, hogy lángol a Lívia Csokoládégyártó Kft. salgótarjáni üzeme. Az ötös skálán négyes fokozatúvá minősített tűzesethez a salgótarjáni és a balassagyarmati tűzoltók mellett a szomszédos megyékből is kivonultak egységek, így a hatvani, a gyöngyösi és az ózdi tűzoltók is, csaknem nyolcvanan.

A csokoládégyár ugyan egy lakótelep kellős közepén található, ám az épület elhelyezkedése olyan, hogy a tűz nem fenyegette a környező négyemeletes lakóházakat - fűzte hozzá.

A tűzvizsgálat és a kárfelmérés az utómunkálatok befejezése után kezdődhet meg, azonban az már látszik, hogy a kárérték elérheti a több tízmillió forintot is, ugyanis odaveszett a teljes raktárkészlet. A tanúkat és a gyár tulajdonosát már meghallgatták - mondta a referens.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!