Magyarország

2011.10.29. 14:59

Vas Népe - Egy sofőr szerint a rendőrök manipulálták a traffipax-fotót

Szombathely, 2011. október 29., szombat (MTI) - Hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt vizsgálódik a Szombathelyi Nyomozó Ügyészség, mert egy férfi beadványa szerint a rendőrök manipulált, hamis traffipax-képek alapján büntették meg gyorshajtás miatt - írta szombati számában a Vas Népe.

Szombathely, 2011. október 29., szombat (MTI) - Hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt vizsgálódik a Szombathelyi Nyomozó Ügyészség, mert egy férfi beadványa szerint a rendőrök manipulált, hamis traffipax-képek alapján büntették meg gyorshajtás miatt - írta szombati számában a Vas Népe. A Szombathelyi Nyomozó Ügyészség elrendelte a nyomozást az ügyben, több tanút kihallgattak, jelenleg is folyik az eljárás - nyilatkozta a lapnak Székely Tamás, a Vas Megyei Főügyészség szóvivője.

A rendőröket feljelentő budapesti férfi - akire csak nem hússzor szabtak ki bírságot gyorshajtás miatt, így már voltak tapasztalatai a traffipax-fotókról, több furcsaságot is észrevett a képeken. Például azt, hogy az egyiken máshol van a rendszám, mint az autón, a kamera órája pedig nem a felvétel időpontját mutatja. A rendőrség visszautasította a panaszát, szerintük ugyanis a rendszer zárt, nem lehet manipulálni.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!