Magyarország

2011.11.16. 20:43

Pénteken temetik Vissy Károly meteorológust

Budapest, 2011. november 16., szerda (MTI) - Pénteken, a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra Vissy Károly György meteorológust - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-t.

Budapest, 2011. november 16., szerda (MTI) - Pénteken, a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra Vissy Károly György meteorológust - tájékoztatta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-t.

A meteorológus pénteken délután negyed háromkor kezdődő búcsúztatását követően kísérik utolsó útjára a temető Makovecz ravatalozójából. Vissy Károly múlt pénteken, életének 77. évében, "hősiesen viselt betegség után" hunyt el.

Vissy Károly

Vissy Károly 1935. augusztus 30-án született Miskolcon. Meteorológus diplomáját 1957-ben szerezte Budapesten az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen. Az egyetem elvégzése után előbb az Országos Meteorológiai Intézetnél, majd 1970-től annak jogutódjánál, az Országos Meteorológiai Szolgálatnál dolgozott nyugdíjba vonulásáig.Munkássága első hét évében a repülésmeteorológia területén dolgozott, majd a Rövidtávú Előrejelző Osztály munkatársa, később csoportvezetője lett. 1999-től 2004-ig az OMSZ elnökének szakmai tanácsadója volt. 

Mindezek mellett 1971-ben részt vett a 17. Szovjet Antarktisz Expedícióban, egy hónapot dolgozott az Antarktisz Mirnij és Vosztok kutató állomásokon.

A Magyar Rádióban 1968 és 2000 között, a Magyar Televízióban 1967-től 2011-ig volt külső meteorológus munkatárs. Média-meteorológusi előadói tevékenységét nemzetközi téren is elismerték. A Magyar Televízió színeiben szakmai fődíjat nyert 1999-ben Kanadában, a Televíziós Időjárás-jelentések IX. Nemzetközi Fesztiválján, 2009-ben pedig elnyerte az Európai Meteorológiai Társaság "Az Év Média-meteorológusa" díjat. Ezek mellett több, mint 50 éves szakmai tevékenységét számos hazai és nemzetközi díjjal értékelték.

 

Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője korábban azt mondta: a közmédia fájó szívvel búcsúzik, az MTVA saját halottjának tekinti Vissy Károlyt, és mindent megtesz méltó búcsúztatásáért. "Páratlanul felkészült, lelkiismeretes kollégát, mindig jókedvű barátot veszítettünk ma el, aki évtizedek óta a legnagyobb természetességgel tartozott mindennapi életünkhöz"- írta az MTI-hez eljuttatott közleményben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!