Magyarország

2011.11.03. 18:27

Videó! Matolcsy a bankokkal együtt menti a devizahiteleseket

Budapest - Magyarország egy tilos útra tért a svájci frank-hitelezés miatt. Az országnak növekedési fordulatra van szüksége, hogy képes legyen az 1,5 százalékos bővülésre – mondta Matolcsy György a Bankszövetség és a pénzügyi felügyelet elnökével folytatott megbeszélése után.

Budapest - Magyarország egy tilos útra tért a svájci frank-hitelezés miatt. Az országnak növekedési fordulatra van szüksége, hogy képes legyen az 1,5 százalékos bővülésre – mondta Matolcsy György a Bankszövetség és a pénzügyi felügyelet elnökével folytatott megbeszélése után.Matolcsy György azt is mondta, nincs "varázsvessző, amellyel ki lehet szabadítani a csapdából a devizahiteleseket", szerinte a bankokkal közösen kell megtalálni a megoldást, ezért a jövőben a kormány nem tesz egyoldalú lépéseket a devizahitelesek megmentésére, és új szakaszt nyit a bankokkal való együttműködésében. Matolcsy György szerint nincs szükség az evára.

Patai Mihály hozzátette, a probléma megoldására a Bankszövetség fog javaslatot tenni, de ez nem fog menni egyik napról a másikra, mivel egy évek óta felhalmozódó problémáról van szó.

Szász Károly a végtörlesztések feldolgozott adatait ismertetve elmondta, október 23-ig több mint 23 ezer ügyfél élt a végtörlesztéssel, 133,8 milliárd forint hitelt fizettek vissza, ez a bankrendszernek 33,4 milliárd forint veszteséget okozott.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!