Magyarország

2011.12.17. 15:47

MSZP: a viharkabátos kormány térjen vissza a normális gazdaságpolitikához!

Budapest, 2011. december 17., szombat (MTI) - Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy térjen le "a józan észt vesztő" útról, és térjen vissza a szocialista kormány által örökül hagyott "normális gazdaságpolitikához". A párt szóvivője szerint amíg Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz viharkabátot ajánl az embereknek a várható nehéz időszakra, addig ők különböző luxuscélokra költenek.

Budapest, 2011. december 17., szombat (MTI) - Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy térjen le "a józan észt vesztő" útról, és térjen vissza a szocialista kormány által örökül hagyott "normális gazdaságpolitikához". A párt szóvivője szerint amíg Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz viharkabátot ajánl az embereknek a várható nehéz időszakra, addig ők különböző luxuscélokra költenek.Török Zsolt előtt a pulpituson viharlámpa állt szombati budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen viharkabátban, kezében villogó piros biciklilámpával arról beszélt, hogy a "népnyúzó" kormány, a "viharkabátos urak" intézkedéseikkel kárt okoznak a magyar emberek többségének, az adózóknak, a munkavállalóknak, a kisvállalkozóknak és a nyugdíjasoknak.

Az MSZP szerint a következő évi személyijövedelemadó-tábla alapján egyre kevesebb pénz jut az embereknek, és a nyugdíjasok helyzete is bizonytalan.

Török Zsolt azt hangoztatta, ellentmondásban van a kormány "villogása, villantása" az emberek helyzetével. Miközben a kormányfő viharkabátot ajánl a magyar embereknek, aközben például a szociális ágazatért felelős államtitkár, Soltész Miklós nettó jövedelme - a tavaly elfogadott adótörvény miatt - 300 ezer forinttal növekedett - mondta. Két szociális munkás is összetenné a két kezét, ha kettejük nettója összesen ennyi lenne - fűzte hozzá.

Soltész Miklós 3,4 millió forintot költött idén utazásokra, miközben a jövő évi, újratervezés alatt álló költségvetési terv szerint 20 milliárd forinttal csökkentik a családtámogatásra szánt összeget - emelte ki Török Zsolt.

A szóvivő Gelencsér Attilának, a Somogy megyei közgyűlés elnökének azt rótta fel, hogy megyéjében több iskolában már novemberben lekapcsolták a fűtést pénzhiány miatt, ám ő "közpénzből nyaralt vagy konzultált az Azori-szigeteken". Szavai szerint ez a példa is azt bizonyítja, hogy a viharkabát az embereknek jut, miközben "az Azori-szigeteken nem kell viharkabátot venni, ott jó idő van".

Török Zsolt a Fidelitast is kritizálta amiatt, hogy tudomása szerint a tagjai egy luxuslokálban buliztak. Miközben ők egy millió forintot elbuliznak, a fiataloknak, a pályakezdőknek munkanélküliség, vagy tandíj jut - jegyezte meg.

Az MSZP-szóvivő szerint mindez azt jelzi, hogy Orbán Viktorék teljesen elvesztették a realitásérzéküket. Azt mondta, ha már viharkabátot ajánlanak az embereknek, ajánljanak viharlámpát is, mert mintegy 200 ezer magyar családnál nincs már villany vagy gáz, és van ahol egyik sem.

Török Zsolt, kezében a biciklilámpával azt is mondta, ha a kormány mindenáron villogni akar, akkor kékvillogós luxusautók helyett kerékpárral járjanak a tagjai.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!