Magyarország

2012.02.12. 16:46

Hideg idő - Kritikus a helyzet a hó betemette Marche és Emilia Romagna tartományban

Róma, 2012. február 12., vasárnap (MTI) - Rómában olvad a hó és újranyitnak az iskolák, ám a sarkvidéki időjárás továbbra is kritikus helyzetet teremt Marche és Emilia Romagna tartományban.

Róma, 2012. február 12., vasárnap (MTI) - Rómában olvad a hó és újranyitnak az iskolák, ám a sarkvidéki időjárás továbbra is kritikus helyzetet teremt Marche és Emilia Romagna tartományban.A napsütés visszatértével Rómában hétfőn újranyitnak az iskolák, valamint a közhivatalok, és helyreállt a közlekedés is, amelynek forgalmában hétfő éjfélig még tilos a kétkerekűek közlekedése. Az állatvédő egyesületek adatai szerint az utóbbi napok zord időjárási viszonyai között több száz énekesmadár fagyott meg a római parkokban. Vasárnapra helyreállt a fiumicinói Leonardo Da Vinci nemzetközi repülőtér forgalma.

Továbbra is kritikus a helyzet a hó betemette Marche és Emilia Romagna tartományban, ahol a hóréteg továbbra is nehezíti az autósztrádákon való közlekedést. A marchei Pesaróban és Urbinóban az oktatás hétfőn is szünetel, és zárva lesznek az iskolák hétfőn Triesztben is.

A nagy hó komoly akadályt jelent Arezzo és Grosseto térségében. A Rimini feletti hegyekben több kistelepülés teljesen elszigetelődött a külvilágtól. Hó alatt vannak a Róma és Nápoly közötti falvak az Appenninekben. Ismét havazott Szardínia tengerpartján, Olbia városában, és nap közben mínusz tizenhat fokot mértek a bortermelő Asti városában.    

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!