Magyarország

2012.02.15. 18:05

Malév - A légitársaság közleménye a felszámolásról

Budapest, 2012. február 15., szerda (MTI) - A Malév felszámolását elrendelő bírósági végzés közzétételét követő napon a működését február 3-án beszüntető légitársaság közleményt juttatott el az MTI-hez a felszámolásának megindítását követő folyamatról.

Budapest, 2012. február 15., szerda (MTI) - A Malév felszámolását elrendelő bírósági végzés közzétételét követő napon a működését február 3-án beszüntető légitársaság közleményt juttatott el az MTI-hez a felszámolásának megindítását követő folyamatról.A közleményben a Malév megismétli a Cégközlönyben megjelent végzés legfontosabb elemeit, kiemelve, hogy "2012. február 14-én a Fővárosi Törvényszék végzésével megállapította a Malév Zrt. fizetésképtelenségét és elrendelte a társaság felszámolását".

A légitársaság felhívja a figyelmet az eljárás legfontosabb határidőire, egyebek mellett arra, hogy mindazok, akik a Malév Zrt.-vel szemben követeléseket kívánnak érvényesíteni, a végzés közzétételétől számított 40 napon belül kell hogy bejelentsék igényüket a felszámolónak.

"A 40. nap után, de 120 napon belül bejelentett igények még nyilvántartásba kerülnek, de ezen tételek csak az egyéb tartozások kiegyenlítése után nyerhetnek kielégítést, amennyiben van még rá vagyoni fedezet" - olvasható a közleményben.

A Malév jelzi, hogy a felszámolás folyamatát érintő közérdekű információkról folyamatos tájékoztatást nyújt honlapján, amely a www.malev.hu, illetve a www.malev.com címen érhető el.

- MTI -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!