Magyarország

2012.02.25. 15:12

Megrepedt egy tartóoszlop, kiürítették a Városi Rendezvénycsarnokot Tapolcán

Tapolca, 2012. február 25., szombat (MTI) - Megrepedt az épület egyik tartóoszlopa, ezért kiürítették a Városi Rendezvénycsarnokot szombaton kora délután Tapolcán - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.

Tapolca, 2012. február 25., szombat (MTI) - Megrepedt az épület egyik tartóoszlopa, ezért kiürítették a Városi Rendezvénycsarnokot szombaton kora délután Tapolcán - közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.Kővári Lajos tájékoztatása szerint a csarnokban vívóversenyt tartottak, és a résztvevők hallották, amint az épület egyik fő tartóoszlopa megrepedt. Ezután a fagerendát tartó drótkötél is elszakadt, mire a szervezők kiüríttették a termet. A sportcsarnokban ötszáz ember volt, senki nem sérült meg.

A helyszínre a tűzoltókon kívül statikust is hívtak, ő az épületet az átvizsgálás után veszélyesnek nyilvánította, ezért a versenyt leállították. Jelenleg azt vizsgálják a szakemberek, hogy szükséges-e további beavatkozás.

Nincsen szükség azonnali beavatkozásra, az épület nem fog összedőlni - mondta Parapatics Tamás önkormányzati főtanácsadó. Hozzátette: az épületet elővigyázatosságból ürítették ki, az építési hatóság megtiltotta a használatát. A 2003-ban átadott, 2500 ember befogadására alkalmas sportcsarnokot több szakértő fogja átvizsgálni a következő napokban, az építészen kívül tervező, statikus próbálja meg kideríteni, hogy mi okozhatta a repedést.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!