Magyarország

2012.02.16. 08:35

Több mint 500-an regisztráltak már a létszámcsökkentésben érintett közhivatalnokoknak indított programra

Budapest, 2012. február 16., csütörtök (MTI) - Eddig 542-en regisztráltak a januárban felmentett kormánytisztviselőknek indított Karrier Híd Programra, amelyre március 31-ig lehet jelentkezni - közölte Gál András Levente kormánybiztos az MTI-vel.

Budapest, 2012. február 16., csütörtök (MTI) - Eddig 542-en regisztráltak a januárban felmentett kormánytisztviselőknek indított Karrier Híd Programra, amelyre március 31-ig lehet jelentkezni - közölte Gál András Levente kormánybiztos az MTI-vel.Kifejtette: a felmentett munkavállalóknak feltérképezik az állami cégeknél betöltetlen álláshelyeket is, de alapvetően abban szeretnék segíteni őket, hogy az állami foglalkoztatáson kívül helyezkedjenek el. Utóbbira példaként említette az Új Széchenyi-terv keretében elkezdődő fejlesztési programok végrehajtását, amelyek esetében az európai uniós pályázatok lebonyolítása - mint mondta - nem könnyű feladat, és e területen kifejezetten előnynek számíthat a közigazgatási háttér.

Gál András Levente az MTI kérdésére válaszul tájékoztatott arról is, hogy a kormány és a szakszervezetek megállapodásának megfelelően létrejött a hídprogram mellett működő monitoring bizottság - amelyben érdek-képviseleti tagok is helyet foglalnak -, és február 27-én megtartja az alakuló ülését. Így március elejétől a testület elkezdheti felmérni a beérkezett igényeket, megkereséseket.

A Karrier Híd Program - amelynek fő célja, hogy az érintetteknek segítséget nyújtson a mielőbbi, újbóli elhelyezkedés érdekében - október 31-én zárul.

A központi közigazgatásban dolgozó 73.460 kormánytisztviselő mintegy öt százalékát érintette a január eleji létszámcsökkentés.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!