Magyarország

2012.03.09. 12:10

A Generali az egészségbiztosítási piacra lép

Budapest, 2012. március 9., péntek (MTI) - A Generali középtávon 50 milliárdosra becsüli az üzleti egészségbiztosítási piacot, amelynek aktív szereplője kíván lenni.

Budapest, 2012. március 9., péntek (MTI) - A Generali középtávon 50 milliárdosra becsüli az üzleti egészségbiztosítási piacot, amelynek aktív szereplője kíván lenni.

    Idén 5-7 ezer olyan egészségbiztosítás adható el, amely diagnosztikai, járóbeteg- és ambuláns műtéti szolgáltatást is nyújt a biztosítottnak - mondta Paál Zoltán, a Generali-Providencia Biztosító személybiztosításért felelős vezérigazgató-helyettese pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.

    A kiegészítő egészségbiztosítás díját év elejétől adó- és járulékmentesen fizethetik a munkaadók a munkavállalók számára. Különösen a kis cégek érdeklődnek az ilyen biztosítás iránt, erre is alapozta értékesítési becslését Paál Zoltán.

    Közölte: 3-5 év távlatában ez a piac elérheti az évi 50 milliárd forintot, amely azonban még mindig kevesebb, mint az évi 70-100 milliárd forintra becsült hálapénz.

    Havonta egy magyar háztartás 15 ezer forintot költ egészségügyi kiadásra (ebben benne van a gyógyszer, a hálapénz, és a magánorvos is), ebből a Generali Egészségprogram nevű biztosításából már egy kiemelt szolgáltatású csomag vásárolható.

    A biztosító új forrást visz az egészségügybe, és kiiktatja a hálapénzt - mondta Erdős Mihály, a biztosító elnök-vezérigazgatója.

    Az önkéntes egészségpénztár elsősorban a gyógyszervásárláshoz ad támogatást, illetve orvosok magánrendelésének igénybevételéhez. Az egészségügyinek nevezett biztosítások zöme pedig bizonyos összeget fizet betegség, illetve kórházi ellátás esetén. Most megnyílik a kapu a szolgáltatást nyújtó biztosítások előtt - vázolta a változást az elnök-vezérigazgató.

    A Generali a biztosítása mögé a Magyarországon 1998 óta jelen lévő, országos hálózattal rendelkező Medicovert választotta, amely egészségügyi ellátást és szolgáltatásszervezést egyaránt nyújt. A cég több mint 20 állami kórházat is partnerének mondhat.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!