Magyarország

2012.03.06. 12:29

Jogerősen 12 év börtönbüntetést kapott az élettársát megfojtó férfi

Győr, 2012. március 6., kedd (MTI) - Jogerősen is 12 év börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a zalaegerszegi férfit, aki 2010 tavaszán megfojtotta élettársát.

Győr, 2012. március 6., kedd (MTI) - Jogerősen is 12 év börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a zalaegerszegi férfit, aki 2010 tavaszán megfojtotta élettársát.

    A döntés szerint nem fér kétség hozzá, hogy Papp Henrik megfojtotta az asszonyt. A bíróság ezzel elvetette a védelem azon indítványát, hogy állapítsák meg: ügyfele nem megölni, csupán elhallgattatni akarta a nőt. 

    A fellebbviteli bíróság nem látta megalapozottnak azt a korábban hangoztatott szakértői véleményt, hogy a nő halálában reflexes szívmegállás is közrejátszhatott.

    Nagy Zoltán bíró jelezte: ezzel együtt elvetették a vádlott azon védekezését, amely szerint ő csak odakapott a nő nyakához. A szakértői vélemény szerint nem az elsőfokú ítéletben megállapított néhány másodpercen, hanem hosszabb időn keresztül fojtogatta áldozatát, ami arra mutat, nem hirtelen indulatkitörésről, hanem ölésre irányuló szándékról volt szó. 

    A Zala Megyei Bíróság által meghozott elsőfokú ítélet megállapította: a szombat esti italozásból hazatérő férfit felelősségre vonta élettársa, miért maradt ki hajnalig. Erre ő néhány másodpercig fojtogatta az ágyban fekvő nőt, aki ennek következtében meghalt.

    Az első fokon 12 év börtönre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélt vádlott és védője enyhébb büntetésért fellebbezett.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!