Magyarország

2012.04.01. 14:22

Április 30-ig lehet jelentkezni a felmentett közhivatalnokoknak indított programra

Budapest, 2012. április 1., vasárnap (MTI) - Április végéig meghosszabbították a januári létszámcsökkentéskor felmentett közhivatalnokoknak indított Karrier Híd Programra való jelentkezés határidejét - tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vasárnap az MTI-t.

Budapest, 2012. április 1., vasárnap (MTI) - Április végéig meghosszabbították a januári létszámcsökkentéskor felmentett közhivatalnokoknak indított Karrier Híd Programra való jelentkezés határidejét - tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vasárnap az MTI-t.A tárca közölte, eddig csaknem 1400-an regisztráltak a programra, amelynek jelentkezési határidejét a nagy érdeklődésre való tekintettel hosszabbították meg.

A kezdeményezés célja, hogy a létszámcsökkentésben érintetteknek segítséget nyújtson az elhelyezkedéshez, elsősorban a verseny- és civil szférában. A közszférából távozókat főképp azzal segítik, hogy a piaci munkáltatónak egy éven át a minimálbér kétszereséig 50 százalékos járulékkedvezményt biztosítanak, és további kedvezményt a szociális hozzájárulási adóból.

A központi közigazgatásban dolgozó 73.460 kormánytisztviselő mintegy öt százalékát érintette a január eleji létszámcsökkentés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!