Magyarország

2012.05.16. 11:58

Egészségturizmusban fejleszt a Széchenyi Tőkebefektetési Alap

Budapest, 2012. május 16., szerda (MTI) - A Széchenyi Tőkebefektetési Alap tőkebefektetőként 120 millió forinttal segítette egy egészségturisztikai szempontból is jelentős beruházás, a Fabian Anti-Aging Clinic megvalósulását - közölte a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szerdán az MTI-vel.

Budapest, 2012. május 16., szerda (MTI) - A Széchenyi Tőkebefektetési Alap tőkebefektetőként 120 millió forinttal segítette egy egészségturisztikai szempontból is jelentős beruházás, a Fabian Anti-Aging Clinic megvalósulását - közölte a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. szerdán az MTI-vel.A közlemény szerint folyamatos a Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) tőkekihelyezése a magyar kis- és középvállalkozói (kkv) szektorban, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt 14 milliárd forintos alapból 2015 végéig 120-150 projekt lebonyolítását célozza meg a 100 százalékosan állami tulajdonban álló társaság.

Az SZTA jelen tőkekihelyezése révén összesen 120 millió forint összegű befektetéssel segítette egy jelentős magán-egészségügyi, és egyben egészségturisztikai projekt, a Fabian Anti-Aging Clinic megvalósítását. A befektetés által 2012 márciusában 40,48 százalékos kisebbségi üzletrészt szerzett az SZTA a Fabian Anti-Aging Clinic Kft-ben. A kft. jelenleg 333,9 millió forint teljes költségvetésű projektet valósít meg, amihez a társaság 94,1 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatással is bír.

A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy az egészségügyi turizmus még a gazdasági recesszió éveiben is fejlődést mutatott, és a hasonló kezdeményezések új lendületet adhatnak Magyarországon ennek a szegmensnek.

A közlemény emlékeztet arra, hogy  az SZTA olyan vállalkozásba tud beszállni finanszírozóként, amelyek tervei, projektjei megalapozottak, hozzájárulnak a foglalkoztatás emelkedéséhez, a régiós növekedési kilátások javulásához, vagy a részterületükön speciális know-how hazai meghonosításához. A Széchenyi Tőkebefektetési Alapot kezelő társaság szakemberei a júniusi indulás óta több mint 150 céget mértek fel, ennek csupán mintegy fele volt érdemes arra, hogy az első körön túl további egyeztetések kezdődjenek.

A közlemény szerint Fabian Anti-Aging Clinic Budapest egészségügyi turizmusára is kedvező hatást gyakorolhat. A magánklinika a napokban kezdte meg hivatalosan is a működését a magán-egészségügyi szolgáltatások új szakágát, az anti-aging medicinát vezeti be Magyarországon.

Az anti-aging medicina olyan orvostudományra és orvosi technológiára alapuló multidiszciplináris orvosi szakág, amely a korral kialakuló funkciózavarok, hiányállapotok és betegségek korai megelőzésére, diagnosztikájára és kezelésére irányul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!