Magyarország

2012.05.19. 09:24

Felszentelték II. János Pál pápa egész alakos szobrát Makón

Makó, 2012. május 18., péntek (MTI) – Felszentelték II. János Pál pápa egész alakos szobrát pénteken a makói Szent István király templomban.

Makó, 2012. május 18., péntek (MTI) – Felszentelték II. János Pál pápa egész alakos szobrát pénteken a makói Szent István király templomban.

A szobor lengyel mesteremberek munkája, amely a makói katolikus közösség plébánosa, Czank Gábor kezdeményezésére kerül a templomba, II. János Pál születésének 92. évfordulójára. Az alkotás a tavaly boldoggá avatott katolikus egyházfőt teljes alakban ábrázolja: a pápa egyik kezében pásztorbotot fog, másikkal áldást oszt a híveknek.

A szoborszentelés alkalmából a templom oldaltermében kiállítás nyílt Magyaros Rita M. Veronika iskolanővér II. János Pálról szóló magángyűjteményéből. A tárlat legértékesebb darabja egy ruha-ereklye, amely abból a reverendából származik, melyet a pápa, az ellene elkövetett 1981-es merényletkor viselt. A ruhadarabot a katolikus egyházfő személyi titkára, Stanislaw Dziwisz bíboros őrizte meg, darabjait ereklyeként tisztelik.

A június közepéig tartó kiállítás látogatói azt a levelet is olvashatják, amelyet a pápa a gyűjtemény tulajdonosának, Veronika nővérnek írt, köszönetképpen jókívánságaiért. A Boldogasszony Iskolanővér II. János Pál halálától, 2005-től rendszerezi a pápáról megjelent írásokat, újságokat. Gyűjteménye jelentős, a szöveges anyagokon kívül képeket és fotókat is tartalmaz, valamint a Szentatya enciklikáit és könyveit is magába foglalja.

 

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!