Magyarország

2012.05.17. 14:13

Országos önkéntes akciót indít a Fidelitas

Budapest, 2012. május 17., csütörtök (MTI) - Jobb adni, mint kapni elnevezéssel országos önkéntes akciót hirdetett a gyermeknaphoz kapcsolódóan a Fidelitas: olyan gyermekekkel foglalkozó intézmények jelentkezését várják, amelyek szívesen fogadnak fiatalokat önkéntes munkára.

Budapest, 2012. május 17., csütörtök (MTI) - Jobb adni, mint kapni elnevezéssel országos önkéntes akciót hirdetett a gyermeknaphoz kapcsolódóan a Fidelitas: olyan gyermekekkel foglalkozó intézmények jelentkezését várják, amelyek szívesen fogadnak fiatalokat önkéntes munkára.A Bethesda Gyermekkórház játszóterét csütörtökön festéssel, takarítással megszépítő Fidelitas helyszíni sajtótájékoztatóján Vincze Ágnes országos alelnök elmondta: céljuk, hogy az önkéntes akció keretében 19 megyében, valamint Budapesten egy-egy intézménybe ellátogassanak, a vállalásokat június közepéig tudják teljesíteni.

Tájékoztatása szerint a gyermekekkel foglalkozó intézmények - köztük óvodák, iskolák, nevelőotthonok, gyermekotthonok - két héten át jelentkezhetnek az [email protected] címen, de azok felajánlását is szívesen fogadják, akik akciójukhoz önkéntes munkavégzéssel csatlakoznának. További információ a www.fidalitas.hu/onkentesseg oldalon található.

Mint Vincze Ágnes hozzátette, elképzeléseik szerint az önkéntesek elsősorban négy fajta munkában vennének részt: gyermeknapi programokat szerveznének, illetve ezek aktív közreműködői lennének, segítenének a gyermekek szállításában vagy az intézmény és környezete megszépítésében.

Ágh Péter, a Fidelitas országos elnöke felidézte, hogy a tavalyi év az önkéntesség európai éve volt. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban számos önkéntes akciót szerveztek. A szervezet történetének legsikeresebb jótékonysági kezdeményezéseként szólt a Csillagszóró 2011 elnevezésű programról, amelynek keretében minden megyében számos gyermekekkel foglalkozó intézménynek sikerült felajánlásokat gyűjteniük.

Kiemelte, hogy Magyarország az önkéntes munkavégzést tekintve az utolsók között van az Európai Unióban. Ezért is szeretnék felhívni a figyelmet a karitatív munka fontosságára, amely a segítetteknek és a segítőknek egyaránt értéket jelent - tette hozzá.

Böröcz László, a Fidelitas koordinációs alelnöke hangsúlyozta, hogy a társadalmi problémákra úgy tudnak hatékony és helyes válaszokat adni, ha maguk is részt vesznek az ehhez hasonló önkéntes akciókban, és megtapasztalják a mindennapi problémákat.

Mint a sajtótájékoztatón a jövőbeni kezdeményezésekről elhangzott, a mikuláshoz és a karácsonyhoz kapcsolódva az idén is szeretnének önkéntes akciót hirdetni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!